Spoed

Voor spoedgevallen kunt u bellen met 0515-575888

Contact

Dierenarts Fischer & Co.
Hichtumerweg 5c
8701 PG  BOLSWARD

Telefoon: 0515-575888
Email: info@dierenartsfischer.nl
K.v.k.: 57695571

Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag van 08:45-18:00

Vanaf 1 januari 2019 werken wij bij Dierenarts Fischer & Co

alleen op afspraak; het open spreekuur vervalt. 

Dit heeft veel voordelen voor u:

- Geen lange wachttijd

- Meer aandacht voor u en uw dier

- Benodigde tijd beschikbaar voor onderzoeken

 

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak of voor advies kunt u telefonisch contact opnemen met de praktijk.
Afspraken kunnen tussen 8:45-18:00 worden ingepland. 

 

Gedragsbegeleiding/therapie door Astrid Mijnsbergen

Wat is gedragsbegeleiding of gedragstherapie bij honden? Gedragstherapie bij honden kan helpen in alle gevallen waar het gedrag van uw hond een probleem is voor uzelf of voor uw hond.

Gedragstherapie kan o.a. helpen bij:

  • Angst voor geluiden.
  • Angst voor andere honden.
  • Angst voor kinderen.
  • Agressieproblemen.
  • Controleproblemen.
  • Conflicten tussen de honden uit hetzelfde gezin.
  • Verlatingsangst.
  • Onzindelijkheid.
  • Nervositeit/ overactiviteit.

 

Wat is het doel van gedragsbegeleiding?

Om te beginnen geef ik individuele trainingen aan pups en de volwassen hond om probleem gedrag te voorkomen en een goede band op te bouwen tussen u als baas en uw hond.

Bent u op zoek naar een pup of volwassen hond en ziet u door de bomen het bos niet meer, dan kunnen we samen gaan kijken welke hond het beste bij u past en kan ik u begeleiden in het traject bij het vinden van de juiste hond. Hiermee kunnen we ook voorkomen dat u te maken krijgt met zogenaamde broodfokkers en u er bij uw eerste bezoek aan de dierenarts achter komt dat uw hond toch niet zo gezond is dan u in eerste instantie dacht.

Het doel van (probleem) gedragsbegeleiding is om het ongewenste gedrag van uw hond om te buigen naar ander gewenst gedrag. Soms denken mensen dat door gedragstherapie het karakter van de hond verandert, maar dat is niet het geval. Gedragstherapie kan niet uw hond veranderen, het kan uw hond wel aanleren om anders met zijn/ haar omgeving om te gaan. Wacht niet te lang met het inschakelen van hulp als u zich stoort of radeloos voelt over het gedrag van uw hond. Hoe sneller ander, gewenst, gedrag wordt aangeleerd des te groter de kans op succes!

Hoe werk ik als gedragsbegeleider/ gedragstherapeut?

Individuele trainingen ter preventie van probleemgedrag vinden plaats bij u thuis of op locatie. Trainingen bestaan uit praktijklessen en worden aangevuld met een stukje theorie dat u thuis op uw gemak kunt doornemen.

Bij probleemgedrag van uw hond werk ik op basis van een diagnose. Het verzamelen van informatie over het ongewenste gedrag, dus het hoe (aanleiding voor het gedrag) en het waarom (de onderliggende motivatie van de hond) van het ongewenste gedrag; maar ook het uitvragen van de ontwikkeling van het ongewenste gedrag zijn belangrijke hulpmiddelen om een juiste diagnose te kunnen stellen. Bij het verzamelen van die informatie is een vragenlijst, een gesprek met u als eigenaar en de observatie van de hond essentieel.Dit zal zijn d.m.v. een consult bij u thuis of bij ons op de praktijk. Maar net waar de situatie om vraagt en wat u prettig vindt.

Ik kan u inzicht geven in het ongewenste gedrag van uw hond. Er wordt in overleg met u een plan van aanpak uitgewerkt waarmee u samen aan het werk gaat. Het is belangrijk om na het consult regelmatig contact met elkaar te houden zodat ik het verloop van het proces goed kan begeleiden.

Voor meer informatie over gedragsbegeleiding of de individuele trainingen kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen via onderstaande gegevens.

Astrid Mijnsbergen www.hondengedragnatuurlijk.nl

Tel: 06-18115038

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

gedragstherapie