Spoed

Voor spoedgevallen kunt u bellen met 0515-575888

Contact

Dierenarts Fischer & Co.
Hichtumerweg 5c
8701 PG  BOLSWARD

Telefoon: 0515-575888
Email: info@dierenartsfischer.nl
K.v.k.: 57695571

Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag van 08:45-18:00

Vanaf 1 januari 2019 werken wij bij Dierenarts Fischer & Co

alleen op afspraak; het open spreekuur vervalt. 

Dit heeft veel voordelen voor u:

- Geen lange wachttijd

- Meer aandacht voor u en uw dier

- Benodigde tijd beschikbaar voor onderzoeken

 

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak of voor advies kunt u telefonisch contact opnemen met de praktijk.
Afspraken kunnen tussen 8:45-18:00 worden ingepland. 

 

Vaccinatiecheck

Wij zijn voorstander van enten op maat. Hiermee wordt bedoeld, dat uw huisdier alleen die entingen krijgt, die hij nodig heeft om voldoende bescherming op te bouwen.

Op dit moment is het nodig een pup 3 goede basisentingen te geven, op 6, 9 en 14 wkn leeftijd, gevolgd door een booster op zijn eerste verjaardag. Daarna blijft het nodig jaarlijks de ziekte van weil te herhalen

Het entadvies voor overige ziektes als parvo en hondenziekte is eenmaal per 3 jaar. Voor poezen geldt twee goede basisentingen op 9 en 12 weken, gevolgd door een booster op een jaar leeftijd. Daarna eenmaal per 3 jaar de volledige katte- en niesziekte enting en jaarlijks de niesziekte. Voor de rabies geldt een verplichte enting als u uw huisdier mee naar het buitenland neemt. Deze enting is drie jaar geldig. Bovendien moet uw dier gechipt zijn om mee te mogen.

Mocht uw hond naar het dierenpension moeten of naar cursus gaan, dan is er sprake van een verhoogde infectiedruk door alle andere beesten die daar aanwezig zijn. In dat geval is het nodig om uw hond ook de kennelhoest enting te geven.

Mocht u zekerheid willen over de immuunstatus van uw hond of kat, dan kunnen wij na de gezondheidscheck wat bloed afnemen en een titer bepaling doen. De uitslag van die titer bepaling hebben we binnen een half uur en zo weten we zeker of het noodzakelijk is te enten, of dat uw hond of kat ook zonder enting nog voldoende beschermd is. Het is verstandig om telefonisch een afspraak te maken voor deze bepaling, zodat wij voldoende tijd kunnen inplannen en u rustig in de wachtkamer kunt wachten op de uitslag. Door middel van deze vaccinatiecheck voorkomen we in overleg met u dat uw huisdier belast wordt met onnodige entingen.