Spoed

Voor spoedgevallen kunt u bellen met 0515-575888

Contact

Dierenarts Fischer & Co.
Hichtumerweg 5c
8701 PG  BOLSWARD

Telefoon: 0515-575888
Email: info@dierenartsfischer.nl
K.v.k.: 57695571

Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag van 08:45-18:00

Vanaf 1 januari 2019 werken wij bij Dierenarts Fischer & Co

alleen op afspraak; het open spreekuur vervalt. 

Dit heeft veel voordelen voor u:

- Geen lange wachttijd

- Meer aandacht voor u en uw dier

- Benodigde tijd beschikbaar voor onderzoeken

 

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak of voor advies kunt u telefonisch contact opnemen met de praktijk.
Afspraken kunnen tussen 8:45-18:00 worden ingepland. 

 

Echografie

Wij zijn als praktijk in het gelukkige bezit van een modern echografie apparaat, waarmee we goede echo's kunnen maken van met name de buikorganen en het hart. Deze beelden kunnen worden opgeslagen op de computer, waarna ze opnieuw bekeken of naar derden gemaild kunnen worden.

Natuurlijk is het hebben van een echo apparaat niet voldoende, daar hoort ook veel extra kennis bij. Vandaar dat wij als dierenartsen blijven investeren in goede bijscholing om onze kennis ook op dit gebied bij te houden en uit te breiden.

Dracht echo

Waarom een dracht echo? Het is prettig te weten hoeveel pups er ongeveer verwacht kunnen worden. Stel dat zijn er ongeveer 12 dan weet je dat je veel drukte te wachten staat en dat het verstandig is bijvoorbeeld kunstmelk klaar te hebben staan.

Stel dat er maar 1 pup in lijkt te zitten, dan zal deze pup relatief groot zijn bij de geboorte. Dan weten u als eigenaar en wij als dierenarts dat de kans op een keizersnede toeneemt. Voor alle partijen is het belangrijk daar op voorbereid te zijn, zodat pup en moeder hond zo weinig mogelijk risico lopen bij de bevalling.

Een dracht echo maken wij liefst vanaf dag 28 van de dracht. Vanaf dit tijdstip is de kans op een miskraam te verwaarlozen. Dat betekent dat als we goed ontwikkelde pups zien met kloppende hartjes , de kans heel groot is dat er ook gezonde pups geboren zullen worden.

Hartecho

Bij een dier met hartproblemen zullen wij u in de meeste gevallen adviseren een hartecho en een ECG te laten maken. Door dit extra onderzoek krijgen wij meer informatie over de conditie van het hart . Dat is van belang om een doelgerichte therapie in te kunnen stellen en u een voorzichtige prognose te kunnen geven over het verdere verloop van de aandoening. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om hartpatienten met medicatie langer gezond te houden. Hierbij staat kwaliteit van leven voorop.

Andere orgaan echo's

Ons echo apparaat stelt ons verder in staat op een niet pijnlijke manier bij het wakkere dier informatie te krijgen over eigenlijk alle buikorganen. Lever, nieren, blaas en de rest van de buik zijn goed te beoordelen en eventueel te puncteren zonder dat uw dier daarvoor onder narcose gebracht hoeft te worden. Het maken van een echo is dus een erg diervriendelijk hulpmiddel om tot een diagnose te komen.